Veelgestelde vragen

Hieronder vind je het antwoord op vragen die wij heel vaak krijgen. Kijk meteen of jouw vraag ertussen staat. 
Heb je nog een andere vraag of liever persoonlijk antwoord op jouw vragen? 
Geen probleem! Wij beantwoorden graag jouw vragen via onze helpdesk .


Wat als ...?

Heb je een vraag? Wij hebben het antwoord!

Je zet de (uitgevallen) leerkracht voorlopig inactief, je voegt een nieuwe gebruiker toe (interim) en koppelt deze aan de klas. Later kan je dit gewoon weer omschakelen (actief ⇔ inactief)

Heb je keuzebordactiviteiten gepland? Je hoeft helemaal niets te doen. De afwezige leerling kiest vanwege de afwezigheid niets en zal dus  ook niet geregistreerd worden.

Heb je een groeps- of klasactiviteit gepland? Nu moet de leerling nog manueel uitgevinkt worden bij deze activiteit.


Je gaat naar het tijdsblok in jouw agenda en verwijdert de activiteit met het vuilbakje. Enkel voor dit tijdsblok wordt dit nu aangepast. Dit wordt ook meteen aangepast en zichtbaar in het keuzebord! Kies ‘bord herladen’ om de aanpassing te zien (als je al bezig was in de klas met dit keuzebord)

Je gaat naar de iconenbibliotheek. OPGEPAST, je kan enkel een LEGE bibliotheek verwijderen. Open daarom eerst de gewenste bibliotheek en verwijder alle aanwezige iconen. Klik daarna op het potloodje naast die bibliotheek en je kan de bibliotheek verwijderen.  
(Probeer je toch een bibliotheek te verwijderen die nog iconen bevat, dan krijg je het volgende bericht "Deze bibliotheek heeft nog iconen. Verwijder ze eerst.")

Ja! Je gaat naar het tijdsblok in jouw agenda en past de hoeveelheid voor de gewenste activiteit aan. Dit wordt meteen aangepast en zichtbaar in het keuzebord! Kies ‘bord herladen’ om de aanpassing te zien!

Ja! Je gaat naar het tijdsblok in jouw agenda en past de hoeveelheid voor de gewenste activiteit aan. Dit wordt meteen aangepast en zichtbaar in het keuzebord! Kies ‘bord herladen’ om de aanpassing te zien!

Ja! Je gaat naar het tijdsblok in jouw agenda en vinkt de leerling AAN / UIT voor deelname aan deze activiteit. Dit wordt meteen aangepast en zichtbaar in het keuzebord! Kies ‘bord herladen’ om de aanpassing te zien!

Gebruik in het keuzebord de filter per kleur. Enkel de leerlingen met de geselecteerde kleur staan nu zichtbaar op het keuzebord.

TIP : Laat de kinderen zelf filteren! Vink daarvoor in de instellingen aan:  "Laat leerlingen toe te filteren op symboolkleur."

Wat als  …  ik op het keuzebord naast de symbolen ook de namen van de leerlingen wil zien. Kan dit?

Dat kan zeker! In de rechterhoek van het keuzebord kan je een uitklapvenster van de instellingen openen. Daar kan je bij ' Avatar weergave' zelf instellen hoe de leerlingen op het keuzebord worden weergegeven. Je kan kiezen tussen 3 mogelijkheden: 1) Toon enkel symbool      2) Toon enkel naam          3)Toon naam en symbool

Dit kan telkens per scherm apart en naar wens ingesteld worden. 

Je maakt in de weekplanning een nieuw tijdsblok voor de zorgactiviteit naast / langs de andere tijdsblok. Je stelt de exacte tijd in. Overlapping kan!

Inloggen hoeft niet meer! Met de QR-code of de klascode kan je een toestel koppelen aan verschillende Smart Symbols klassen. Dit hoeft maar éénmalig te gebeuren. Daarna kan je in het keuzemenu schakelen tussen de verschillende klassen door op “Wijzig” te klikken en zo een ander klas te kiezen.


Je maakt in de weekplanning een nieuw tijdsblok voor de zorgactiviteit naast de andere tijdsblok. Je vinkt in de zorgactiviteit enkel de zorgleerlingen AAN. Je vinkt deze leerlingen UIT bij de groepsactiviteit. 


Dit kan je op 2 manieren aanpakken:

Manier 1: Je maakt in de weekplanning een nieuw tijdsblok voor de zorgactiviteit langs het keuzebordtijdsblok. Je vinkt in de zorgactiviteit enkel de zorgleerlingen aan. De leerling kan om het even wanneer terug in de klas komen en zich registreren met het keuzebord.

Manier 2: Je zet je zorgactiviteit als activiteit klaar in je keuzebord en vinkt hierbij enkel de zorgleerlingen aan. Dan is het belangrijk dat de zorgleerling of zorgleerkracht werkelijk registreert op het keuzebord.